Tarihçe

Erzincan Ticaret Borsası (ETB) 2001 yılı sonu itibari ile kuruluş işlemlerini tamamlamış ve 2002 yılı başında hizmet vermeye başlamıştır. Geçen 10 yıl içerisinde, ETB üye sayısını 80’den 242’ye yükseltmiş ve verdiği hizmetleri de arttırmıştır. Erzincan Ticaret Borsası bu dönem içerisinde sadece Erzincan’da faaliyet gösteren işletmelere değil aynı zamanda Borsa bulunmayan yakın il ve ilçelerimizdeki işletmelere de hizmet vermeye başlamıştır. Bu bağlamda komşu illerimiz olan Gümüşhane, Bayburt ve Tunceli illeri ve bunlara bağlı ilçelerden de birçok üye kazanmıştır. Bugün itibari ile üyelerinin %20’ye yakın kısmı bu il ve ilçelerde faaliyet göstermektedir.

Erzincan Ticaret Borsası 2008 yılı hariç olmak üzere her yıl ortalama % 30 büyümüştür. 2002 Yılı başında, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası’nın arşiv odasında başladığı hizmetlerine bugün iki merkezde 10 personel ile devam etmektedir. 10 yıl boyunca sürekli iş üretmiş, büyümüş ve bölge borsası olma yolunda dev adımlar atmıştır. 2006 yılında Hazine’den Erzincan eski canlı hayvan pazarını satın almıştır. 22.000 m² üzerine kurulmuş olan bu tesise aralıklarla, 2006-2007-2008 yıllarında yaklaşık 500.000 TL harcayarak bölgenin tek ruhsatlı Canlı Hayvan Borsası’nı inşa etmiştir. Bu Pazar yeri Bugün, borsa satış salonu, çoban konuk evi, sosyal tesisleri, otomatik sulama sitemleri, kanalizasyon altyapısı, iki adet kantarı ve altyapı hizmetleri ile bölgemizin en modern ticaret alanlarından biri olmuştur. Canlı hayvan Borsamızın yıllık işlem hacmi yaklaşık (2012 rakamları ile) 100.000.000 TL’ye, ziyaretçi sayısı ise yıllık 150.000 kişiye ulaşmıştır.

5174 Sayılı Kanun hükümlerine uygun olarak yapmış olduğu olağan faaliyetleri dışında, Erzincan İl Genç Girişimciler Kurulu Koordinatörü, olan Borsamız, genç girişimcilerimizle birlikte gelecek 10 yıllara umutla bakmaktadır.

Gelecek 10 yılda hedeflerimiz çok büyüktür. Asli görevimiz olan Borsa hizmetlerini geliştirmek, amaçlarımızdan sapmadan salt ve pürüzsüz bir borsacılık hizmeti vermek, üyelerimizin memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmak, ilimizin ve bölgemizin ekonomik kalkınmasına değer katmak için çalışmaya ve değer üretmeye devam edeceğiz. Borsamız 2015 Aralık ayında denetimi gerçekleştirilecek TOBB 11. Dönem Akredite Oda/Borsalar listesinde yer almıştır.

ERZİNCAN TİCARET BORSASI

akbank borç sorgulama finansbank borç sorgulama tebbank borç sorgulama halkbank borç sorgulama işbank borç sorgulama vakıfbank borç sorgulama garantibank borç sorgulama